Maräng~crisp tårta
Ingredienser
Marängbottnar:
4 äggvitor
1 dl socker
3 dl Rice Krispies
Smörkräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk mjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
3 dl grädde, vispas
Gör så här
Marängottnar:
Dela på äggulor och vitor. Vispa äggvitor och socker ca 10 min. Rör sedan försiktigt ned Rice Krispies. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 125° längst ned i ugnen, ca 1½ timme.
Smörkräm:
Blanda allt utom smöret i en kastrull. Koka till en jämn och tjock smet(tar bara några minuter). Rör hela tiden. Tag kastrullen från spisen och rör ned vaniljsockret. Rör sedan ned smöret klickvis.
Dela marängbottnen i två halvor. Bred ut smörkrämen på den ena botten. Lägg den andra halvan ovanpå och täck med vispad grädde. Garnera med jordgubbar, hallon eller nåt annat gott.